Noutati

Bine te-am gasit!

Sunt bucuroasa sa ne intalnim, aici, chiar si virtual, in zona pe care am denumit-o Initiere in dezvoltare personala & profesionala. Este onoarea mea sa iti pun la dispozitie informatii pe care sa le folosesti in viata ta de zi cu zi pentru a spori calitatea vietii tale, dar si pentru a-ti indeplini obiectivele.

Voi impartasi cu tine din tot ceea ce am invatat, pus in practica si inteles in aproape 15 ani de cand sunt parte din domeniul marketing & comunicare si, mai ales, in 30 de ani de relatie love&hate cu comunicarea. De ce o relatie love&hate? Pentru ca….

…. sunt dislexica. Mi-am dat seama ca sunt dislexica undeva aproape de 30 de ani cand am citit, din intamplare, un articol online despre dislexie si ma regaseam in foarte multe informatii explicate in acele randuri. Pot spune ca pentru mine a fost un T 0 in care relatia mea de love&hate cu tot ceea ce inseamna comunicare a trecut, fara doar si poate, la un alt nivel. La fel si relatia mea cu mine.

Explicata intr-un mod succint, dislexia inseamna existenta unei dificultati de a stapani natural limbajul scris si citit. Dislexia nu se poate vindeca si se poate manifesta diferit prin greutati de citit-scris sau calcul. Pentru mine, manifestarea a constat in neputinta de a diferentia in vorbire anumite cupluri de litere t-d, r-l. m-n, p-b. Adica, atunci cand aveam cativa ani, puteam sa spun pomboane, bomboane, pompoane atunci cand ma refeream la bomboane si pentru mine sensul era clar, dar in vorbirea cu ceilalti lucrurile erau destul de ciudate, nu eram inteleasa sau eram partial inteleasa. Confund, de asemenea, si alte cuvinte, nume proprii sau nu, spre exemplu Bogdan – Razvan sau Cristina/Irina. Cand sunt foarte obosita, pot sa nu recunosc deloc texte, cuvinte, litere. Stiu asta despre mine si am devenit experta in solutii . In copilarie, nu am inteles de ce pentru mine cuvintele erau o provocare atat de mare, iar pentru ceilalti copii nu. Dupa ce nu au mai fost, am blocat pur si simplu intrebarile copilului si poate ca am uitat, pana cand accesul pe care ni-l da internetul la informatii mi-a creat contextul sa imi raspund, cand ma asteptam cel mai putin, la provocarea mea.

Consider dislexia mea corectata. Sora mea obisnuia sa imi citeasca foarte mult, cand eram mici, cred ca imi citea toata biliografia de la scoala. In clasa a V-a am citit si eu cate o carte pe zi. Pe scurt, am ajuns de doua ori la Olimpiada Nationala de Limba si Literatura Romana dupa ce am fost prima pe judetul Tulcea, am studiat la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii si am urmat  Scoala doctorala FJSC, Universitatea Bucuresti. Pot spune linistita ca sunt intr-o relatie foarte stransa cu profesiile comunicarii . Poti citi mai multe despre parcursul meu profesional aici.

De ce am impartasit acest lucru cu tine? Pentru ca te asigur ca poti ajunge sa fii un comunicator foarte bun, sa iti dezvolti un brand personal, sa stii sa gestionezi conflictele, dar si resursele si nu numai. Te asigur ca poti invata sa comunici si astfel sa te bucuri de relatii personale si profesionale armonioase si echilibrate.

Blogul Initiere in Dezvoltare Personala si Profesionala iti va oferi continut din domeniile comunicare, marketing, personal branding, social media, public speaking, dezvoltare personala, coaching.

Mi-ar face placere sa primesc parerile tale. Iti multumesc ca ma citesti!

Toate cele bune,

Elena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *